Etiquetas

, , , ,

Avem privilegiul de a beneficia de colaborarea jurnalistului spaniol, VALENTIN POPESCU, profesor de jurnalism, prestigios editorialist și corespondent, timp de un sfert de secol, al cotidianului  VANGUARDIA de  Barcelona, la Bonn, R.F. Germania.

Erdogan arestează zeci de mii de oameni : militari, judecători, jurnaliști, profesori.. dar, nu și mafioți ! De ce oare?

MAFIA TRECE DE PARTEA LUI ERDOGAN

Sedat Peker 1Sedat Peker

Majoritatea criticilor la adresa președintelui turc, Erdogan, sunt de ordin psihic :  i se reproșează că este autoritar, intolerant, răzbunător, încăpățânat etc.; însă, recenta și eșuata tentativă de lovitură de stat a adăugat un element obiectiv : alianțele sale cu mafia și cu mercenarii.

În noaptea răzvrătirii, unul dintre cei mai activi și vehemenți apărători ai președintelui a fost  Sedat Peker,  cel mai mare mafiot din Turcia. Oamenii lui  Peker au manifestat în mai multe orașe, cu arme în mâini, strigând sloganuri ultranaționaliste, în total consens cu ideologia actualului președinte.

Erdogan si Sedat PekerErdogan și Peker

Această atitudine a surprins, deoarece lucrurile nu au fost tot timpul așa.. Peker, originar din orașul Rize – ca și Erdogan –, a fost condamnat de trei ori  (în 1998, în 2007 și în 2013) la pedepse de privare de libertate, ultima dintre ele – la 10 ani de închisoare  – a primit-o pentru că a participat la o conspirație care urmărea asasinarea  președintelui Erdogan. Faptul că mafiotul, care nu a ispășit până la capăt niciuna dintre condamnări, și-a schimbat postura din conveniență sau oportunism, are logica lui. Afirmația lui Peker făcută în timpul unei manifestații care a avut loc în orașul Alanya  că „… va face duș cu sângele răzvrătiților…” intră în această  logică.

Un campion al credinței islamice și al purismului moral  – cum pretinde că este Erdogan – să ajungă să facă un pact cu diavolul, asta, da, surpriză! Iar, dacă pactizează cu încă un demon (al doilea este întreprinderea „Sadat”), lucrurile dau de gândit.

Sedat Peker 2

Sedat Peker 3Sedat Peker

„Sadat” este o întreprindere comercială care efectuează operații militare și parabelice pentru oricine plătește  tarifele cerute. „Sadat” a fost creată în 2012 de generalul Adnan Tariverdi –  concediat în mod dezonorant acum mai mulți ani din armata turcă, deoarece a arătat un zel religios total incompatibil cu normele militare care cer respectarea  laicității constituționale. Și chiar dacă nu se menționează în niciun document oficial cunoscut, presa turcă în limbile internaționale a denunțat în mod repetat faptul că mercenarii întreprinderii  „Sadat” au masacrat  autonomiști kurzi, atunci când guvernul și armata Turciei nu au îndrăznit să reprime în sânge și foc năzuințele de autonomie ale acestei etnii, care se ridică la 10% din populația totală a țării.

Sedat Peker 4

Autorul articolului: Valentin Popescu

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării sursei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului: VALENTIN POPESCU… precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.

VALENTIN POPESCU