Etiquetas

, , , , , , ,

deveseluSistemul antirachetă de la Deveselu, România

Cine se teme, oare, de Deveselu ?

Chiar se teme Federația Rusă de un radar ? Și se teme într-atât de mult, încât se găsește cine să amenințe un fel de alarmă de automobil (care semnalează, din timp, dacă trec rachete pe deasupra… intrușii !), cu represalii nucleare… vezi Vanin… y drughie (adică și alții).

Cum de ai îndrăznit să-ți pui alarmă la automobil ? E o amenințare ! Radarul acela face parte dintr-un sistem mai elaborat (sofisticat), care până la urmă, nu e defensiv, ci agresiv!

Oare, chiar așa să fie ?

Cine nu are loc de cine ?

Din Finlanda, până la Marea Neagră, din Turcia și Israel, până în Alaska, cine violează spațiul aerian, așa, puțin, nu prea mult, .. cine se apropie amenințător de vase militare, de avioane ale NATO, într-o formă penibilă, de teribilism și bravuconadă – fanfaronadă, care a ajuns să  fie denumită, în cercurile militare, INTERCEPTARE NE PROFESIONISTĂ, periculoasă din cauza iresponsabilității cu care este îndeplinită ? Cei care o realizează sunt chiar de capul lor ? Piloții sunt, de regulă toți, oameni supersănotoși, la trup și minte, care îndeplinesc doar ce li se ordonă ! Altfel, nu ar fi lăsați să zboare ! Ori, asemenea incidente sunt prea numeroase ca să nu vedem că există un ordin general și universal : Zburați în așa fel, încât să creadă că treceți prin ei !

Cui ar putea prii un asemenea gen de bravuconade/fanfaronade?

Este clar că sunt pentru uz intern !

Suntem din nou o supraputere ! Triturăm Siria ca să arătăm cât de puternici suntem, chiar cu riscul de a fi considerați criminali de război ! Important este să le zmulgem celorlalți chiar și un simulacru de reacții și proteste ! Uite ce viteji și neînfricați suntem !

avion-rusesc

Esența problemei o constituie Putin. A găsit o formulă  de a se eterniza la putere : când președinte, când prim ministru, în tandem cu Medvedev. Și așa, la nesfârșit… Orice contracandidat serios este eliminat brutal (vezi Boris Nemțov). Putin are veleități și voluptăți de țar. Pilonii pe care se sprijină sunt naționalismul și militarismul. Vom fi iarăși ce am fost..!

Oare ?

China, la ora actuală, este pe cale de a depăși Federația Rusă în materie de potențial și cercetare științifică. Din punct de vedre economic, Rusia nu stă prea bine, este cu mult în urma Chinei : prețul petrolului nu-i mai aduce venituri suficiente, ocuparea Crimeei și sancțiunile Occidentului au serioase consecințe negative în viața de zi cu zi a cetățeanului de rând.

Problema este că  această atitudine absolutistă este sprijinită, într-un fel, și de Occident. Există voci care avertizează că Rusia lui Putin este pe cale de a invada unele țări membre ale NATO. Sau chiar Europa întreagă ! Că Europa nu e pregătită să facă față forțelor net superioare ale Federației Ruse !

Oare ? Chiar așa să fie ? Cum va arăta Rusia a doua zi după ce va încerca să invadeze Europa? Nu ar fi mai sănătos și rațional să considerăm că va veni o zi în care federația Rusă va trăi într-o armonie perfectă cu Europa, că va face parte din Europa unită ? Viitorul Europei este legat – cu toate alternativele care se caută – de resursele minerale și energetice siberiene ale Federației Ruse. Oare vitala armonie ruso-europeană nu va pune sub semnul întrebării Munții Urali, ce mai înseamnă ei, oare Europa nu se întinde, în realitate, până la Vladivostoc ?

Pentru aceasta este nevoie, desigur, de un nou Gorbaciov !

Rusia are mulți oameni înțelepți și cumpătați ! Când va fi nevoie, noul Gorbaciov își va face apariția !

Pe plan mondial, s-au înmulțit, ce-i drept, absolutiștii !

Erdogan se vrea sultan ! Nu atât pentru harem, cât pentru imperiu, un nou Imperiu Otoman !

erdogan-putin

Cu haremul este Donald Trump, alt absolutist ! Dar, foarte curând, îl vor bate femeile, prea a vorbit disprețuitor la adresa lor. Femeile și latinii, adică hispanicii. Va fi primul care va cădea ! De fapt, nici nu va ajunge ! Și a anunțat că nu va recunoaște că nu a ajuns ! Este, de pe acum,  o recunoaștere că a pierdut !

Are, oare, viitor absolutismul ?

trump-miss

AUTOR: EUGEN HAC

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării sursei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului: EUGEN HAC  precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.

eugen