TABARNIA – IMAGINEA DIN OGLINDĂ

TABARNIA 1

Mișcarea secesionistă din Catalonia „și-a găsit nașul”.

O parte a Cataloniei se proclamă a fi TABARNIA, nume format prin unirea primelor silabe ale orașelor Tarragona și Barcelona. Ta+bar+nia!

Năzuința Tabarniei este să se desprindă de secesionista Catalonie.

„CUI PE CUI SCOATE!”

Motivele pentru care Tabarnia vrea să divorțeze de Catalonia sunt exact aceleași pe care le invocă republicana Catalonie în divorțul său față de restul Spaniei, față de Regatul Spaniei.

Tabarnia este zona cea mai dezvoltată a Cataloniei și s-a săturat să tot ducă în spate zonele rurale catalane.

„Vom merge tot atât de departe pe cât vor merge independentiștii, iar dacă va exista încă o Declarație Unilaterală de Independență, vom acționa astfel încât Tabarnia să devină într-adevăr o realitate” – asigură purtătorii de cuvânt ai mișcării tabarneze Joan López, Jaume Vives și Miguel Martínez. „Vrem să creăm o oglindă în care mișcarea independentistă să vadă cât de absurde sunt argumentele ei, spre deosebire de cele ale noastre. Vom acționa cu umor și respect față de orice idee”.

TABARNIA 3

EXILUL

Dacă fostul președinte al guvernului catalan, Carles Puigdemont, s-a refugiat la Bruxelles, viitorul președinte al Tabarniei, dramaturgul  Albert Boadella s-a exilat… la Madrid, tocmai pentru a „internaționaliza conflictul”.

    TABARNIA GUVERN Viitorul președinte al Tabarniei, Albert Boadella. În stânga, aproape de inimă, steagul Tabarniei.

ZIAR PROPRIU

Mișcarea mediatică tabarneză are propriul ei organ de presă… un ziar digital în catalană, spaniolă și engleză. Cu ironie, umor și ingeniozitate ziarul se străduiește să ridiculizeze pretențiile și argumentele naționalismului secesionist catalan.

TABARNIA ZIAR 1

REACȚIA INDEPENDENTIȘTILOR

Naționaliștii secesioniști catalani au rămas blocați, nu au reacționat deloc în fața mișcării tabarneze. Ar fi și foarte greu, deoarece orice gest sau idee independentistă s-ar reflecta automat ca o caricatură în această oglindă virtuală care este Tabarnia.

VIRUSUL SECESIONIST

La marea problemă pe care a declanșat-o Brexit-ul s-a adăugat mișcarea suveranistă catalană, un virus care se poate propaga relativ ușor prin multe țări ale Europei.

Guvernul de la Madrid, condus de Mariano Rajoy, s-a străduit să izoleze și să  „carantinizeze” secesionismul catalan.

Iată că acestui virus dezintegrator i se opune, acum, un antivirus ingenios și regenerator bazat pe ironie, caricatură și satiră.

Este un soft latin care ar putea fi achiziționat și de britanici.  Umorul latin și cel englezesc seamănă uneori !

TABARNIA 4

TABARNIA 5

TABARNIA 6Hărți ale viitoarei provincii Tabarnia

AUTOR: ARIADNA

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării sursei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.