A gândi altfel ! sau инакомыслящий/inacomâsleașcii

SOLDAT RADNIKÎn cazul în care Federația Rusă va cere să adere la Uniunea Europeana se va crea o mare dilemă : va accepta municipalitatea din Vladivostok să se considere europeană sau va trebui ca primarul din Finisterre, Spania, să se declare asiatic ?

Ce vor învăța elevii la orele de geografie într-un viitor nu prea îndepărtat, despre unde încep și unde se termină continentele?

Am exclus, din start, insulele pentru a rămâne strict pe continent. Insularii gândesc altfel!

Ideea de a te întinde pe două sau mai multe continente (măcar un pic !), nu e nouă. Mai toate marile imperii au cochetat cu ea.

În zilele noastre, Turcia, țară europeană, care nu mai e un imperiu, și-a aruncat mare parte din teritoriu, dincolo, în Anatolia, tocmai pentru a ține zdravăn în mâini Bosforul și Dardanelele.

Ceva mai la Apus, strâmtoarea Gibraltarului prezintă o situație foarte interesantă : partea europeană se află, de sute de ani, în posesia englezilor și formează El Peñón (Stânca), adică Anglia Continentală (da, avem așa ceva !, dacă termenul îi supără pe spanioli le cer scuze!), în schimb, partea africană o deține Spania. În fața acestei realități, Marocul a luat, aparent, partea Spaniei : noi tare dorim ca englezii să plece din Gibraltar, ca să puteți pleca și voi din Ceuta și Melilla!

Și astfel, turcii și hispano-britanicii au întins Mediterana pe sub burtica Europei, astfel încât, marinarii să poată naviga –în croaziere superbe – din Marea Neagra până în Atlantic și invers.

Concret vorbind, Federația Rusă va veni cu un teritoriu imens!

Puncte de reper ca Insulele Kurile din Marea Japoniei, Polul Nord, Lugansk, Donetsk și Crimeea nu sunt de colo!

A propos de Crimeea – recent, Sorbona a repetat o bună și străveche practică de a sa : a trimis doi iluștri maeștri ai elocinței, un francez și o nemțoaică , să-l convingă pe Gargantua să restituie clopotele de la Notre-Dame parizienilor. După o noapte întreagă de exercițiu al elocinței, Gargantua le-a răspuns că el are clopotele acelea de pe vremea când erau zurgălăi!

Iar, ce fac țările baltice, nu e bine! Categoric nu e bine să fii alarmist! Și ce dacă unii tot fac exerciții militare la granița țării? Nu au de gând să invadeze pe nimeni! Sunt pașnici!

Au fost voci, e drept, care s-au referit și la România, afirmând că eventuala rezistență a românilor ar putea fi înfrântă în cincisprezece minute! Asta da, viteză!

De la Ploiești la București, venind pe șosea, în mare viteză, tot sunt necesare 45 de minute! Ca, într-adevăr să înfrângi o țară, trebuie să o și ocupi. Ori, cu viteza nu te joci! O simplă pată de ulei pe șosea poate fi fatală pentru vitezomani! Avem destule gospodine prin sate, ca să nu mai vorbim despre gogoșeriile din orașe care dispun de suficient ulei ars cu care să ungem porțiuni de șosea. În felul acesta, invazia va fi oprită! Problema cea mare va fi pentru domnul subsecretar de stat care va trebui să mobilizeze tot SMURD-ul descarcerator pentru a-i scoate pe feciorii ăia faini din fierăraie și din parapet!

Să fortifici munții cu tot felul de unități mici de vânători de munte și să-i dotezi și cu câte o piesă de artilerie antiaeriană, nu atât pentru elicoptere, cât pentru blindate – știută fiind eficiența din cel de al doilea război mondial în acest sens – aduce a doctrina militară „toate azimuturile”, care va închide (la Păuliș) inclusiv Poarta Mureșului, dinspre Apus, fiindcă, nu se știe niciodată !…poate fi o opțiune interesantă… Aceasta le va crea mari dificultăți invadatorilor, deoarece, la tot pasul, vor trebui să-și oprească avansarea, ca să cumpere de la ciobanii de pe șosea telemea și caș dulce. Mai pune, oare, cineva la îndoială că gulașul din secuime și palinca ardelenească îi va face să renunțe la misiune și să solicite azil gastronomic și găzduire pantagruelică europeană ? Vor gândi, imediat, altfel!

Se pare că cercetările în legătură cu Nemtsov, – unul care gândea altfel! – merg pe o cale de mijloc : și ceva adevăr, și ceva minciună, nici adevăr, nici minciună! Ca mijloc de prevedere!

În antichitate, romanii nu au fost atât de prevăzători și, din această cauză, nu au aflat niciodată că, în spatele asasinării lui Cezar, s-a aflat….un albanez…de fapt un aromân fărșirot, CaraFotin, teribil de gelos că l-a părăsit Cleopatra! Lucruri simple, la mintea cocoșului!

Să încheiem cu propunerea ca Premiul Nobel pentru Pace să fie decernat nu atât directorului agenției de știri, sputniknews.com, ci inspiratorilor care au avut ideea extraordinară de a-i oferi tot felul de poze si date despre arme si echipamente militare: nu e vorba aici de niciun fel de expoziție de armament modern!, ci despre o ofertă de recuzită, așa cum stă bine unei agenții de presă, pentru cei care vor să continue seria de filme SF Star Trek! (http://sputniknews.com/military/20150302/1018954168.html)

Iat-o:

ARME RUSESTI 2

ARME RUSESTI 3

ARME RUSESTI 4

ARME RUSESTI 5

ARME RUSESTI 6

AUTOR EUGEN HAC

eugen

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării suresei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului: EUGEN HAC … precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s