HOLOCAUSTUL NUCLEAR … și elegantul domn Mihail Vanin!

MIHAIL VANIN

Prin anii de regim comunist ai secolului trecut, la o recepție, dată la București, în cinstea semnificațiilor zilei de 23 August din acea vreme, atașatul militar sovietic, vizibil băut, s-a ridicat brusc de pe scaunul său și a început să împartă, pe la alte mese, felii de pâine neagră, pe care le scotea din buzunarele uniformei sale : „vă ofer puțină pâine din pâinea pe care o mănâncă… poporul sovietic!”

În „lucida sa stare de ebrietate”, el ținea să arate că nu uită nicio clipă „poporul sovietic” pe care îl reprezenta și în numele căruia participa la acea recepție. Se străduia, în realitate, să umbrească atmosfera festivă cu un gest mai mult decât inoportun, ba chiar amenințător, în numele… dărniciei! Amenințarea și-a pregătit-o din timp, încă din momentul în care a plănuit să facă rost de pâine neagră, deoarece nu pâine neagră au mâncat militarii sovietici de carieră care s-au aflat pe teritoriul țării noastre… Ca să nu mai vorbim de atașații militari.

Pâinea aceea neagră era tot românească!

Până prin 1964, grâul românesc lua calea… Răsăritului!

Iată un distih celebru în epocă care a consemnat această realitate:

„De ce unii mănâncă grâu și nu secară,

Și de ce alții beau gin și nu vin?”

La ora actuală, popoarele Federației Ruse nu o duc prea bine! Suferă sancțiuni și lipsuri.

Cauza? Politica agresivă și disprețuitoare a Rusiei.

Din cauza gândirii închistate a unui grupuscul aflat la putere, suferă atât de multe popoare!

Rusia a șubrezit sistemul pe care s-a bazat pacea în Europa după cel de al Doilea Război Mondial : a invadat teritorii și a modificat granițe statale. A folosit forța!

În plus, amenință!

În loc să se apropie de Uniunea Europeana, gest de pe urma căruia ar avea de beneficiat toate popoarele noastre, de la Strâmtoarea Bering, până în Atlantic, Federația Rusă dezvoltă o retorică a NAȚIONALISMULUI IMPERIAL: etnia rusă nu are voie să accepte statutul de minoritate, trebuie să se proclame stătuleț independent ori unde s-ar afla. O retorică a SUVERANITĂȚII ASUPRA RESURSELOR (Rusia „a anexat” până și Polul Nord !) …de fapt, o amenințătoare retorică anti-europeană.

Este, oare, Franța, mai puțin suverană asupra teritoriului său, asupra resurselor sale terestre sau marine, de când face parte din UE? Dar Germania, Anglia, Spania…..? În nici un caz! Uniunea și colaborarea aduc beneficii tuturor!

Oare, Federației Ruse nu i-ar aduce beneficii?

Și totuși, preferă amenințarea!

Să amintim că Uniunea Europeana consideră că Federația Rusă – până la anexarea Crimeei – a fost un partener. Și speră la o revenire! În schimb, Rusia, în secret, se pregătea de înfruntare!A trecut la amenințări,și,probabil, se pregătește de confruntare!

O nouă etapă, calitativ deosebită, în această evoluție o aduce Mihail Vanin, ambasadorul Federației Ruse în Danemarca.

Prin luna august a anului trecut, Danemarca și-a exprimat acordul de a contribui la crearea scutului anti-rachetă al NATO cu cel puțin o fregată cu radar avansat.

Într-un interviu publicat recent de ziarul Jyllands-Posten, Mihail Vanin afirma că el crede că danezii nu sunt pe deplin conștienți de consecințele pe care le vor avea dacă se alătură acestui program.

„Dacă acest lucru se întâmplă, vasele daneze vor fi ținte pentru rachetele nucleare rusești” – promite diplomatul rus.

Amenințarea cu Holocaustul nuclear este de o gravitate extremă! Așa ceva nu s-a auzit nici măcar în timpul Războiului Rece sau în timpul Crizei Rachetelor din Cuba!

Sunt de înțeles, într-un fel, reacțiile pe cât de ferme, pe atât de cumpătate ale Danemarcei și SUA, pentru a „nu ridica tonul”, probabil în speranța că Moscova își va retrage, totuși, ambasadorul.

Mai grav este că Societatea Civilă din România, Polonia, Danemarca și din alte țări nu se mobilizează pentru a pune capăt carierei diplomatice a lui Mihail Vanin, deoarece un astfel de personaj care evocă posibilitatea HOLOCAUSTULUI NUCLEAR cu atâta ușurință și dezinvoltură nu mai are ce căuta în Europa!

Îmbătat de cumplit de multă trufie, acest diplomat „oferă” europenilor, cu o naturalețe consternantă, felii de pâine… înnegrită cu cenușă radioactivă ! În numele rațiunii, al bunului simț și al deplinei înțelegeri a situației reale!

Cum își permite acest Mihail Vanin să fie atât de „darnic”?

Să speram că nu vor mai fi și alte nume care să figureze pe o listă a celor care amenință cu HOLOCAUSTUL NUCLEAR,prefăcându-se că nu disting între niște radare cu scop defensiv și adevăratele arme ofensive.

Radarul detectează rachete aflate în aer.

Armele ofensive lovesc obiective aflate la sol.

Scutul defensiv cu instalații de radar în România, Polonia, Danemarca este conceput pentru a face față unor posibile atacuri din partea unor state teroriste, cu capacitate agresivă mai redusă.

Ori, Federația Rusă, în privința aceasta, ar fi un elefant care și-ar pune mintea cu un șoricel! Accidentul nuclear de la Cernobâl a fost unul „pașnic”, și cât rău a făcut pe întreaga planetă. La fel, cel de la Fukushima. Dar, ele au „conștientizat” și i-au făcut să fie raționali pe toți factorii de decizie care au acces la butoanele nucleare militare.

Acest lucru îl știu, fără îndoială, toți Mihailii și toti Vaninii din lume!

AUTOR: EUGEN HAC

eugen

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării suresei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului: EUGEN HAC … precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s