NE CONDUC ELITE POLITICE ADMIRABILE !

ELITE 1Elite revoluționare

Încă din momentul în care s-a năruit comunismul, cei care au preluat puterea au fost oameni iubitori de țară, români adevărați, corecți și altruiști: nu le-a trecut prin minte că s-ar putea să-și piardă puterea, gândul lor a fost să salveze țara.

S-au sacrificat pentru binele colectivițății și al cetățeanului de rând. Au fost niște elite generoase și inteligente – spre deosebire de alte țări unde s-a tras în populație – la noi, asemenea lucruri nu s-au întâmplat. Nu am avut morți și răniți, tranziția de la regimul ceaușist spre societatea care recunoaște și își însușește valorile și princiipile democrației occidentale s-a făcut lin și suav, fără conflicte, fără asperități…totul a decurs în mod armonios și natural.

Nimeni nu a spus :„ Și acum, să luăm legătura cu Ambasada Sovietică să le spunem cine suntem și ce vrem!” Știam că sovieticii știu cine suntem și ce vrem. Evenimentul a fost migălos pregătit de ani de zile, nu-i așa, sovieticii nu au fost luați pe nepregătite. Nimeni nu a chemat trupele sovietice să vină …în ajutor. În ajutorul cui ? Ar fi fost penibil ! Elitele noastre știau foarte bine ce aveau de făcut și au acționat cu inteligență.

Au trimis rapid un avion la Versoix, în Elveția, ca să-l aducă în țară pe rege, pe șeful statului alungat, prin șantaj, de comuniști. S-a văzut, ani mai târziu, la moartea venerabilului rege, că nimeni nu s-a opus revenirii în țară a acestui român, a acestei mari personalități, pe care o iubeau toți.

Regele Mihai în tinereTe

Regele Mihai în tinerețe

Prima lor acțiune a fost să organizeze viața politică, astfel încât să se creeze, cât mai curând, cadrul juridic și instituțional pentru instaurarea unei democrații autentice. Adică au dat legi și au creat instituții care să asigure buna funcționare a democrației.

Despre învrăjbire socială și națională, despre îmbogățire rapidă, despre furturi și nedreptăți, despre acumularea de proprietăți imense și bogății de nababi…și, mai ales, despre corupție, nici vorbă !

Nu au creat, prin legi hilare, o mulțime de partide politice cu denumiri asemănătoare, unele de dimensiunile unei familii, pentru a stârni nedumerire și confuzie. Din contră, au acționat pentru dezvoltarea discernământului și a capacității de înțelegere a românului de rând, pentru ca acesta să nu poată fi mințit, manipulat sau dezinformat. Au acționat pentru armonie și concordie ! Culpa de a nu fi mâncat salam de soia cei care s-au repatriat în acei ani nu a existat, a fost o pură invenție în care nici măcar Soros nu credea ! Dacă ar fi fost așa, neîndoios că ar fi dat seamă. Deoarece, la noi, nu există impunitate !

Niciodată nu au venit minerii în Capitală, decât ca să planteze flori !

MINERI

Au organizat alegeri corecte și cinstite, cu campanii electorale curate, demne, de o noblețe și de un altruism exemplare. S-a vorbit numai despre adversari politici respectați și respectabili. Atât ! De pildă, pensionarii au știut ce să aleagă, nu au fost mințiți că, dacă vine opoziția la putere, își vor pierde pensiile !

Au restituit, imediat, proprietățile pe care comunismul le confiscase: pământuri, întreprinderi, hoteluri, case… Cu o  promptitudine și o corectitudine pe care le-au invidiat națiuni, instituții și organizații internaționale…

Nu au pierdut timpul și s-au apucat de treabă ! Beneficiind de simpatia de care se bucura România, am intrat imediat în structurile europene și atlantice.

Am avut gânditori extraordinari care au pus întreprinderea românească pe picioare, iar economia a început să funcționeze la randamente maxime. Principiul: întreprinderea rentabilă va fi lăsată să meargă în continuare, vom restructura și vom reforma doar ceea ce nu merge, ceea ce este bugetivor, a dus la câștigarea pariului cu agricultura (nu împotriva agriculturii! cum și-ar fi permis să spună unii denigratori), iar industria a început să încorporeze, într-un ritm care a uimit națiunile prospere, cele mai noi tehnologii – criteriul care definește dezvoltarea în zilele noastre.

Astfel nu au fost puse pe butuci ramuri întregi ale economiei, de la sisteme de irigații, întreprinderi textile, fabrici de țevi, fabrici de mobilă… până la întreprinderi ale industrei noastre de mecanică fină și de armament. Nu au plecat, în felul acesta, în străinătate, strungari, frezori și matrițeri, specialiști de înaltă calificare pe care să-i angajeze imediat întreprinderi din Austria…sau Spania.

În felul acesta, de pildă, un inginer care a studiat electrotehnică la Timișoara, deosebit de pasionat de domeniul său de activitate, și care a hotărât să rămână în țară, nu a ajuns să vândă la tarabă, legume și fructe, deoarece nimeni nu a desființat uzinele Electroputere din Craiova, unde se produceau locomotive electrice.

ELECTROPUTERE CRAIOVA

Locomotivă Electroputere Craiova

Locomotivă produsă cândva la Electroputere Craiova

Datorită inteligenței elitelor noastre, România nu a devenit o piață de desfacere a produselor agricole și industriale provenite din alte țări ale UE, deoarece acestea calitativ și cantitativ sunt inferioare și nu rezistă concurenței pe care le-o fac produsele noastre.

Nu este adevărat că ne pleacă tinerii în străinătate, pentru a se stabili, pentru o vreme, pe alte meleaguri. Chiar dacă studiază la universități din Occident, toți vor să se întoarcă acasă. Aici este viitorul lor ! Elitele noastre au o Strategie de Tară și Națiune foarte bine elaborată. Nu există nicio îndoială în privința viitorului nostru.

Nu este adevărat că ne facem de râs ! Ceea ce ne caracterizează este onoarea ! Știm să ne purtăm cu competență, demnitate și eleganță, în țară și oriunde în lume.

Sindromul ȘI CE DACĂ !? nu se manifestă pe meleagurile noastre. Elitele noastre știu să renunțe cu eleganță și promptitudine la funcții și la poziții în politică și în viața publică, atunci când situația le-o cere. O fac cu mult bun simț, din proprie inițiativă. Sunt de admirat !

Astfel, România este, la ora actuală, o țară sigură, ospitalieră și luminoasă, unde sunt apreciate și promovate valorile autentice, competența, adevărul, etica și morala. Legislația țării noastre este deosebit de coerentă, stabilă și fermă, astfel încât România este una dintre cele mai previzibile țări din lume.

România este un factor de stabilitate, în condițiile în care depresiunile politice, economice, sociale și militare din vecinătatea noastră nu ne afectează deloc.

Meritul este al elitelor noastre admirabile.

Liviu DragneaLiviu Dragnea

AUTOR: EUGEN HAC

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui material cu condiția menționării sursei: http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și autorului, EUGEN HAC, precum și păstrării formei originale/nealterării prin asociere cu alte materiale străine, nesemnate sau publicate sub semnătura autorului, în cadrul aceluiași articol.