SIDROMUL TIMOȘENKO ȘI SFÂRȘITUL EREI PUTIN

YULIA TIMOSHENKO Y V. PUTIN

Europenii sunt convinși că, într-o zi, Federația Rusă va face parte din Uniunea Europeană.
Rușii sunt europeni, ca noi, nu există nicio îndoială.
În plus, pe termen lung, viitorul UE va depinde de accesul pe care țările bătrânului continent îl vor avea la bogățiile solului și subsolului de dincolo de Urali, până la strâmtoarea Bering.

Rușii vor putea călători prin Occidentul european, în timp ce europenii centrali și occidentali ne vom plimba prin Vladivostok, fără pașaport.
Acea zi va veni, în mod sigur.

Implozia și dezmembrarea URSS a fost o operație mult dorită în țările dominate de imperiul sovietic, și, în același timp, a fost resimțită ca dureroasă și umilitoare pentru elitele politice și militare de la Moscova.
Din fericire, a decurs pașnic, fără incidente majore.

O problemă deosebită continuă să fie mentalitatea rușilor stabiliți, de-a lungul anilor, în timpul imperiilor țarist și sovietic, în țările care s-au aflat sub dominația lor și care, acum, sunt independente.

Rușii au fost, „dintotdeauna”, stăpânii, națiunea favorizată în imperiu. Pentru ei se creau complexe militare, industriale și științifice speciale, în puncte cheie pentru interesele imperiale, astfel încât, se bucurau de condiții de viață mai avantajoase.

Prăbușirea URSS a însemnat o schimbare radicală a condiției acestor comunități rusești: DIN STĂPÂNI IMPERIALI AU DEVENIT…. MINORITĂȚI ETNICE ÎN ȚĂRI STRĂINE.
Metamorfoză greu de suportat.

Și totuși, o apariție luminoasă a avut menirea de a demonstra că aceasta transformare este posibilă: Iulia Timoșenko, o doamnă rusă, care, cu demnitate și onestitate, a ajuns să conducă Ucraina.

O fiică superbă și nobilă, atât a Ucrainei, cât și a Rusiei și a întregii Europe, a demonstrat, prin exemplul său personal, în mod natural, fără a-și propune acest lucru, că POȚI FI DE ETNIE RUSĂ, ÎNTR-O ȚARA CARE SĂ NU FIE NEAPĂRAT RUSIA, FĂRĂ NICIUN FEL DE PROBLEME. Poți fi rusoaică europeană de mare succes.

Și, Doamne, ce i-au făcut, cum au pedepsit-o !

„Sindromul Timoșemko” i-a inspăimântat pe „imperiali”. Se năruiau atât nostalgiile cât și năzuințele lor. Pentru ei, Iulia Timoșenko era întruparea trădării. Exemplul său trebuia se fie defăimat și stârpit. Virusul europenizant care incuba la Kiev putea declanșa o mare epidemie.

Acuzațiile de trădare și anii de închisoare i-au șubrezit sănătatea Iuliei Timoșenko.

Yulia Timoshenko, cuando era primera ministra de UcraniaIulia Timoșenko pe când era prim-ministrul Ucrainei

Yulia Timoshenko en la Plaza de la Independencia de Kiev (el Maidán) el 22 de febrero de 2014   I

Yulia Timoshenko en la Plaza de la Independencia de Kiev (el Maidán) el 22 de febrero de 2014 IIIulia Timoșenko în Piața Independenței din Kiev (Maidan), 22 februarie 2014

Anexarea Crimeei de către Federația Rusă – așa, ca în Evul Mediu – a însemnat o lovitură de grație dată conștiinței europene a rușilor. S-a dat tonul, astfel, pentru ca o salvă de voci separatiste să proclame mici republici rusești independente.

În timp ce Europa vorbește de PARTENER atunci când se referă la Rusia, Moscova etichetează Europa cu termenul de ADVERSAR, ceea ce a cauzat stupoare în capitalele europene. Colac peste pupăză, Kremlinul a anunțat că își va intensifica înarmarea.

Catastrofa avionului malaezian de linie pune pe tapet o problemă gravă: armele sofisticate și asistența militară supercalificată oferite de Moscova separatiștilor ruși din Ucraina o implică, în mod clar, într-un act de agresiune și terorism.

Au murit oameni nevinovați, printre ei somități în lupta împotriva SIDA, ceea ce înseamnă –după cum se afirmă – că va fi nevoie de mulți ani pentru a recupera aceste pierderi. Au murit europeni și neeuropeni. Și foarte mulți copii.

Este o crimă care se dovedește a fi o gravă eroare a politicii antieuropeniste a lui Putin. Și este puțin probabil ca numărul unu de la Kremlin să renunțe la această politică.
Pentru el este o fundătură.

Ar fi o adevărată minune ca Putin să vorbească și să acționeze in favoarea europenismului.

Pentru Putin, aceasta înseamnă începutul sfârșitului, oricât s-ar strădui să găsească o ieșire.

Ariadna

AUTOR  ARIADNA

Autorizăm reproducerea totală sau parțială a acestui articol cu condiția menționării sursei:

http://www.ghemulariadnei.wordpress.com și a autorului:  ARIADNA

Responder

Introduce tus datos o haz clic en un icono para iniciar sesión:

Logo de WordPress.com

Estás comentando usando tu cuenta de WordPress.com. Cerrar sesión /  Cambiar )

Google photo

Estás comentando usando tu cuenta de Google. Cerrar sesión /  Cambiar )

Imagen de Twitter

Estás comentando usando tu cuenta de Twitter. Cerrar sesión /  Cambiar )

Foto de Facebook

Estás comentando usando tu cuenta de Facebook. Cerrar sesión /  Cambiar )

Conectando a %s